• اطلاعات تماس

  • برد تغذیه

    تبدیل ولتاژ ac به ولتاژهای dc مورد نیاز طبقات مختلف،وظیفه اصلی برد پاور ( تغذیه) تلویزیون است. با ورود برق ۲۲۰v به ورودی برد پاور، ابتدا عمل یکسو سازی به وسیله پل دیود انجام شده و توسط خازن صافی، ریپل( موجک) از بین رفته و یک ولتاژ dc کاملا ثابت در خروجی ظاهر می شود. ولتاژ dc تولید شده که حدود ۳۰۰v است وارد ترانزیستورهای FET سوئیچینگ می شود. ترانزیستور سوئیچینگ توسط یک مدار کنترل ( IC تغذیه) با سرعت خیلی بالا به حالت خاموش و روشن (قطع و اشباع) در می آید که نتیجه آن تولید یک پالس مربعی با فرکانس بالا است. سپس این پالس وارد سیم پیچ اولیه ترانس سوئیچینگ می شود که از طریق القا، ولتاژی در سیم پیچ ثانویه ترانس بوجود می آید. ولتاژ به وجود آمده در ثانویه بعد از یکسو سازی و فیلتر شدن به منظور تغذیه قسمت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

     

    برد پاور
    برد پاور

     خرابی منبع تغذیه تلویزیون

    یکی از خرابی‌های مرتبط با انواع تلویزیون، خرابی منبع تغذیه تلویزیون است که تعمیر آن نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد. تعمیر این بخش از دستگاه پس از عیب‌یابی دقیق برد تغذیه تلویزیون و تشخیص نوع اشکال پیش آمده امکان‌پذیر است. منبع تغذیه در تلویزیـون هـاي رنگـی، با درست کردن یک ولتاژ اصلی، تغذیه طبقه افقی تلویزیون را انجام می‌دهد. پس از روشن شدن طبقه افقی، بقیه ولتاژهاي تلویزیون توسط همین طبقه افقی فراهم می‌شود.

    منبع تغذیـه اسـتفاده شـده در اکثر تلویزیـون هـا ي رنگـی جدیـد، اغلب از نـوع سـوئیچینگ رگولاتور است. در این شکل از منبع تغذیه تلویزیون، 220 ولت برق شهر پس از یک سو سازي به اولیه یک ترانس کوچک داده می شود تا از طریـق سـر دیگـر اولیه این ولتاژ DC توسط اسیلاتوري با فرکانس بالا (25کیلو هرتز) به شاسی دسـتگاه قطـع و وصل شود. قطع و وصل این ولتاژ DC با فرکانس زیاد توسـط STR باعـث مـی شـود در ثانویـه تـرانس ولتاژهاي AC دیگري تهیه گردد و در اختیار مصرف کننده قرار داده شود. (این مصـرف کننـده معمولاً ولتاژها ي طبقه افقی است. پس از روشن شدن طبقه افقی، ولتاژ سایر طبقـات، توسط همین طبقه –یعنی طبقه افقی- تهیه می گردد). توصیه می‌شود در روند تعمیر منبع تغذیه تلویزیون، تست و بررسی برد منبع تغذیه و برد IP بدون اتصال به بردهای دیگر انجام شود.

     

     

    تعمیر برد پاور
    تعمیر برد پاور

    تعمیر منبع تغذیه تلویزیون

    با حضور درنمایندگی تعمیرات تلویزیون، سرویس‌های تخصصی مرتبط با تعمیر منبع تغذیه تلویزیون و سایر قطعات مرتبط با این دستگاه  قابل دریافت است. توصیه می‌شود پیش از اقدام به تعمیر این بخش از تلویزیون عیب‌یابی دقیق برد تغذیه تلویزیون انجام شده و نوع اشکال پیش آمده مورد بررسی قرار گیرد.اغلب مشکلات منبع تغذیه مانیتور های LCD , LED و یا تلویزیون ها به دلیل خرابی خازن های الکترولیتی قسمت اولیه و ثانویه مدار است. بعضی از خازن ها ESR بالایی پیدا میکنند که باعث می شود منبع تغذیه دارای خروجی کم یا نوسانی یا بدون خروجی باشد.

    اگر به هر دلیل، تصمیم دارید از خرابی یا عدم خرابی آداپتور تلویزیون تان مطلع گردید می توانید این روش را تجربه کنید:

    برای این کار بهتر است از لامپ ۲۴ ولت اتومبیل که خروجی آداپتور به آن متصل می شود، استفاده کنید. اگر لامپ پر نور بود این امر می تواند نشانه ای از سالم بودن منبع باشد. اگر لامپ به حالت چشمک زن یا کم نور روشن شد، منبع تغذیه تلویزیون خراب است. استفاده از یک لامپ جهت تشخیص خرابی آداپتور تلویزیون  از آن روست که اگر قطعه یا قطعاتی روی مادربرد اتصال کوتاه یا نشتی پیدا کرده باشند ولی منبع تغذیه به ظاهر سالم باشد با زیر بار رفتن منبع توسط لامپ عیب آن مشخص میشود. برای عیب‌یابی و تست عملکرد منبع تغذیه تلویزیون در تلویزیون LCD می‌توانید از روش زیر استفاده نمایید.

     

     

    منبع تغذیه تلویزیون
    منبع تغذیه تلویزیون

    عیب‌یابی و تست منبع تغذیه تلویزیون LCD

    هنگامی که ولتاژ تغذیه AC وارد منبع تغذیه تلویزیون یا برد IP می‌شود، ولتاژ به بخش مدار استندبای وارد شده و به صورت خودکار 5 ولت یا 3.3 ولت یا هر دو تولید می‌شود. برای تست منبع تغذیه، این ولتاژ استندبای را در کانکتور PSU بدون فشار دادن دکمه پاور اندازه‌گیری نمایید. این ولتاژ استندبای به صورت مستقیم به مادربورد فرستاده خواهد شد و از طریق IC ولتاژ رگولاتور یا مدار مدل DC-DC به چیپ‌ست اصلی (Scalar , MCU) CPU یا MCU IC (میکروکنترلر / Micom) خواهد رسید.

    در این مرحله چراغ LED استندبای روشن می‌شود و هنگامی که دکمه پاور تلویزیون فشار داده می شود یا از طریق کنترل از راه دور دستور روشن شدن ارسال می شود، چیپ‌ست اصلی سیگنال POWER_ON را به برد PSU ارسال خواهد کرد تا بخش PFC و سپس بخش PWM راه اندازی شود.

    پس از آن که تولید 5 ولت ، 12 ولت ، 18 ولت (برای استفاده بخش صدا) و 24 ولت با موفقیت انجام شد، CPU به صورت همزمان سیگنال‌های دیگری به نام BL_ON (سیگنال دیگری شبیه DIMMING ، P-DIM و غیره به صورت همزمان فرستاده خواهد شد) را به برد اینورتر یا بخش اینورتر (اگر برد IP باشد) ارسال خواهد کرد. در زمانی که سیگنال BL_ON و 24 ولت در برد اینورتر موجود است سیستم بک لایت فعال خواهد بود. با این کار تلویزیون LCD با موفقیت راه‌اندازی شده و تعمیر منبع تغذیه تلویزیون انجام می‌شود.